Разбиха работилница за контрабандни цигари

Животът

05-02-2014, 11:43

Снимка:

факти.бг

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По време на акциите в Пловдив са иззети над 60 килограма безакцизен тютюн

Незаконна работилница за производство на цигари бе разкрита от служители на Трето РУП в Пловдив. В края на миналата седмица при проведена специализирана полицейска операция униформените попаднали на нелегалната база, обособена във фирмено помещение на бул. „Цар Борис ІІІ Обединител”. Иззети са три електрически машини за производство на контрабандни цигари, 8 кг нарязан тютюн, 900 къса саморъчно изработени папироси и 200 къса цигари без бандерол. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал.1 от НК, уведомена е Районна прокуратура - Пловдив. За срок до 24 часа в ареста на полицейското управление е бил задържан Т.Д. /56 г./ от Пловдив, който е заподозрян в нерегламентираната дейност. Действията по разследването продължават.

Акция за ограничаване разпространението на безакцизни стоки бе проведена вчера от служители на Трето РУП в Пловдив. В хода на операцията са конфискувани близо 100 килограма насипен тютюн. Част от контрабандната стока била открита при проверки в жилищата на две пловдивчанки след получени сигнали. У 31-годишната В.И. на ул. „Напредък” са намерени 54 кг нарязан тютюн, а от къщата на 48-годишната З.Б. на ул. „Фрезия” са иззети други 34 кг. Жените са били задържани за 24 часа в ареста на районното управление. Срещу тях са образувани досъдебни производства под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив.
Същия ден на стоково тържище на ул. „Напредък”, в момент на сделка с 4,300 кг безакцизен тютюн, са задържани Г.Н. /61 г./ от Златитрап и 49-годишната пазарджиклийка Й.А. Междувременно на ул. „Кипарис” от лек автомобил „Мерцедес” са иззети 3,500 кг тютюн и 760 къса папироси без бандерол. Установено е, че нередовните акцизни стоки са собственост на от 60-годишната Р.Д. от Пловдив.