Започва кампания за изграждане на рехабилитационен център за деца

Мисия Бургас

05-02-2014, 12:16

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

„Levon Manukyan Collegium Musicum” цели с помощ на родителите да разкрие звеното до края на 2014-та

Стартира благотворителна кампания по набиране на средства за децата от Бургаска област, страдащи от прогресираща мускулна дистрофия тип „Дюшен“.  Тя е по инициатива на „Levon Manukyan Collegium Musicum”, заедно с родителите на страдащи от заболяването деца. Нейната цел ще бъде до края на 2014 година в Бургас да бъде разкрит специален рехабилитационен център за лечение, в който да бъдат привлечени всички необходими специалисти за работа с децата.

Кампанията, която ще продължи неограничен на този етап период от време е под мотото "Щедрост за живот". Идеята на организаторите е към каузата да бъдат привлечени не само близки на страдащите от заболяването, но и медии и други организации от неправитествения сектор. Ако проектът за Център успее да се реализира в Бургас, инициативата ще бъде продължена и през 2015 година за разкриването на тази взена и в други градове на страната.

От услугата в рехабилитационния център ще могат да се възползват общо 10 деца от Бургас, колкото са регистрирани със сташното заболяване, чието лечение се покрива само частично от Здравната каса. 

Междувременно заместник-кметът по здравеопазване в Бургас д-р Лорис Мануелян обяви, че общината активно работи по въпроса за обезпечаване на спортния диспансер, който беше разкрит преди шест месеца в МБАЛ "Черноморска" в Меден рудник. Целта е община Бургас да покрива разходите по рехабилитацията на деца страдащи от такъв род заболявания.