Боят настана! Не на турцизацията след победата под Аязмото

Фенове от всякакви отбори скачат срещу Главното мюфтийство: Всички за Пловдив!

Феновете на Берoе подкрепиха призива към българските граждани от Сдружението на българските футболни привърженици. То е продиктувано от опита на Главното мюфтийство да вземе знакови за родната история обекти. Такъв беше и нашия заралийски Ески Джамия, който бе спасен благодарение и на протестите на зелените ултраси. Точно той вдъхнови българи от цялата страна да тръгнат на битка срещу турцизацията. Ето и целия текст на призива:

 

Футболни фенове, граждани, българи, Дошло е време да загърбим нашите противоречия, както и нашите клубни, политически и човешки вражди, за да можем да помогнем на България. Намериха се институции и болни мозъци, които искат да реставрират османската власт в България отхвърлена с цената на столетни борби, кръвопролитни войни и хиляди жертви. В България са заведени повече от 80 дела от страна на Главното мюфтийство с абсурдни претенции за получаване на държавни и обществени сгради, и други имоти, земи, гори. Това е грубо посегателство върху историческата памет на нашия народ, върху нашата национална съвест и достойнство. Намериха се и продажни магистрати, които вече подариха старата джамия в Карлово на Главното мюфтийство, което ще я открива отново като действащ мюсюлмански храм.

Съвсем умишлено дълго време имаше медийно затъмнение, за да не може хората да се обединят и да реагират срещу това безумие. Можем само да съжаляваме, и да се срамуваме като български граждани, че дотук не е имало масов протест срещу тези дела в нито един български град. Хората от различни български селища бяха изоставени и всеки трябваше да се спасява поединично. Така няма да стане. Така не приличаме на народ. Така всеки ще ни победи. Затова, призоваваме всички да излезем на всенародна българска проява в защита на България и нейната свята историческа памет.

На 7 февруари от 10.00 часа в Съдебната палата в гр.Пловдив ще започне съдебната битка за спасяване от ново поробване на града на българското Съединение. На 14 февруари, пак в Пловдив в Съдебната палата, вече на втора инстанция, община Карлово и нейните граждани ще се борят градът на Левски да остане български град. Нека подкрепим масово Пловдив и Карлово, защото дори една крепост на българщината да падне, все едно е, че е паднала цяла България. А после, заедно, с общи усилия, да помогнем на всеки един български град атакуван и поставен под обсадата на абсурдните искания за османски исторически реваншизъм – София, Стара Загора, Кюстендил, Дупница, Враца и десетки други.

Фенове, Излезте като българи и носете само български знамена, като дадете пример на обществото, че дори и най-отявлените спортни опоненти могат да се обединят в името на България. Сега е време за примирие помежду ни, за да спечелим битката за България. Граждани, Забравете лошите неща, които ви внушават медиите за феновете, те са обикновени хора като вас, но малко по-бунтари и непримирими. Забравете за своите партийни различия и елате като българи само с български знамена.

А на съдиите искаме да кажем следното: гледайте, струвайте и решавайте, но не забравяйте, че правосъдие, което погазва истината, справедливостта и морала, се нарича безправие и произвол. Такова „криво“ право ще доведе до задължителна съпротива. Вашата независимост не значи, че сте независими от волята на българския народ и от българския национален интерес. Всички за Пловдив, всички за Карлово! Да живее България!

 

Призивът е подкрепен от привърженици на Левски, ЦСКА, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, Берое Стара Загора, Пирин Благоевград, Славия, Локомотив София, Етър Велико Търново, Нефтохимик Бургас, Пирин Гоце Делчев. 03.02.2014г.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен