Искат затвор за "пикаещите" войници

Според разследващите деянието на военните се отличава с особена дързост и цинизъм

Военно - окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт в Пловдивския военен съд за образуване на съдебно производство срещу двамата военнослужещи, поругали паметника на братята Евлогий и Христо Георгиеви в град Карлово в началото на месец декември 2013 година. Двамата извършители са обвинени в нанасяне на лека телесна повреда и в хулигански прояви. Първото деяние е наказуемо с лишаване от свобода до пет години, а второто с лишаване от свобода до три години.

На 08.12.2013 година около 04.30 часа сутринта в Карлово редник М. А. П. и цивилният служител М. С. Б. Уринирали зад паметника Евлогий и Христо Георгиеви. По това време излизащият от дискотека Ивайло Пръмов ги видял. Той им направил забележка да не поругават паметника, тогава те го нарекли „гяур”. Според разследващите деянието на военните се отличава с особена дързост и цинизъм.

Редник М. А.П.  нанесъл един удар с юмрук по дясната скула на лицето на Ивайло и хвърлил по него стъклена бутилка, която го ударила в теменната област на главата и се счупила, а цивилния тслужител М. С. Б.  му нанесъл един удар с юмрук в областта на гърдите. Ударите причинили  две леки телесни повреди.

Извършителите причинил травмите по хулигански подбуди, като преди инцидента и двамата са посетили две питейни заведения в Сопот и Карлово. В началото на тази година двамата обвиняеми са напуснали Българската армия.