Панелките в "Тракия" готови за саниране

Мисия Пловдив

05-02-2014, 16:57

Снимка:

wikimapia.org

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Шест сгради в квартала искат да се включат в проекта "Енергийно обновяване на българските домове"

Кметът на район „Тракия” Костадин Димитров информира за увеличаващия се интерес от собственици на апартаменти в жилищни блокове на територията на района към проект „Енергийно обновяване на българските домове” по Oперативна програма „Регионално развитие” с бенефициент Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

Шест сгради са заявили сериозен интерес към проекта, като всяка от тях е на различен етап в осъществяване на процедурата по одобрение. Това са близо 150 апартамента, които ще имат нови инсталации, нова визия и респективно дори и нова пазарна стойност.

От старта на проекта в управлението на предходното правителство се осъществиха множество срещи, инициирани от районната администрация, на които присъстваха представители на етажната собственост в район „Тракия” и експерти, ангажирани с проекта от Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

Стремежът на кмета на района е жилищните блокове в „Тракия” да придобият съвременен, европейски облик. „Усилията ни в посока към съществуването на все повече устойчиви, реновирани, съвременни жилища за хората нямат да спрат, ще продължаваме да съдействаме на гражданите с максимум капацитет. От страна на районната администрация ще осигурим за всяка обновена сграда в района облагородяване на зелените площи пред нея, за да има проектът напълно завършен вид.”, заяви Димитров.

Проектът „Енергийно обновяване на българските домове” осигурява на собствениците на всяка одобрена сграда безвъзмездна финансова помощ от 75% от стойността на бюджета за обновяване на съответната сграда/блок-секция.