Кабинетът отпусна 5 милиона за „Арена Бургас”

Спорт

05-02-2014, 17:33

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Средствата са за проектиране и първа фаза на мащабния обект

Правителството отпусна 5 милиона лева за изграждането на многофункционален спортен център „Арена Бургас”. Общата сума отпусната от кабинета за строеж на спортни зали и съоръжения в страната е 62 милиона лева.

Комплексът се предвижда да бъде построен на мястото на старите казарми в квартал "Изгрев". Капацитетът на съоръжението ще е за 7500 зрители. Първоначалната идея бе "Арена Бургас" да кандидатства за приемане на Европейското първенство по лека атлетика в зала през 2019 година, но сроковете за това бяха пропуснати поради липса на финансиране. Сега са осигурени само част от средствата за изпълнение на обекта, но е необходимо да се намери и останалата част, за да може мащабният проект да се реализира напълно. 

Парите, гласувани днес са от предвидените 500 милиона лева, които правителството разпредели по публичната инвестиционна програма за растеж и устойчиво развитие на регионите. Отпуснатите 5 милиона лева са за финансиране на първата фаза от мащабния проект за изграждането на спортното съоръжение.