6 февруари: Една добра и една лоша новина

Хороскоп

05-02-2014, 23:12

Снимка:

Sofiautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ретрограден Меркурий - Инструкции за безопасно ползване

Астрологична картина на деня. Слънце във Водолей, Луна в Телец, Меркурий ретрограден от днес до края на февруари

Четвъртък ще премине спокойно и приятно ако успеем още в сутрешните часове да се заемем с практичната страна на живота. Хармоничния обмен между Венера и Луната ни осигурява идеалните условия за да се погрижим за уреждането на финансови и битови въпроси, както и да направим някои необходими и полезни покупки. Ще можем да разчитаме на точната пропорция от естетически усет и стремеж към комфорт.

Не така стоят нещата в следобедните часове, когато с напредването на деня ще се появят обективни и субективни обстоятелства, които ще породят колебания и дори отказ от планирани действия и заявени намерения. Първата Лунна фаза винаги изпълнява функцията на коректив, изправяйки ни пред натиска на обстоятелства които или ще трябва да преодолеем с повече усилия от колкото сме предполагали първоначално, или просто се налага да приемем като по-силни от нас. През този месец тя ще премине на фона затормозяващото влияние на Меркурий, който вече е  на своята ретроградна станция и спира движението си напред. Началото на  ретроградната му фаза, както винаги ще има ефекта на рязко спрял бърз влак.

Този ефект вероятно се наблюдава от мнозина през последните дни във вид на необяснимо влошаване на здравето,внезапни уволнения, незнайно как излязли от строя или загубени документи, флашки, компютри, телефони и прочее средства за опериране с информация. Добрата новина е, че освен обичайните ползи свързани със подновяването на стари познанства и изоставени проекти, мнозина ще се замислят  и по-по дълбоки и съкровени въпроси касаещи полета на душата и мечтите за бъдещето. А успехът ще се усмихне на изкуството и шоубизнеса, за сметка на паузата в деловия живот.

Работа и бизнес
Днес можете да изпитате недостиг от финансови ресурси и ако това се случи,ще се наложи да се съобразите с този факт. Адекватни източници за компенсиране на липсите едва ли ще бъдат налични в краткосрочен период, затова по-добре нагодете намеренията към възможностите си. Меркурий ще блокира развитието на въпроси касаещи оформянето, придвижването и получаването на документи. Изключително внимателно се налага да работим при анализа и обработката на цифри и данни от всякакво естество. Уверете се в тяхната достоверност и бъдете готови в последствие да проверите резултатите за допуснати грешки.

Здраве хранене и красота
Денят е благоприятен за всякакви разкрасителни процедури, но дори и те не са панацея срещу лошо настроение и спадът намалената виталност в края на деня. Здравословни проблеми и всякакви физически неразположения изискват сериозно внимание-не ги подминавайте безотговорно.
Менюто следва да е разнообразно и богато на морски и млечни продукти, но ако не желаете бързо да прибавите някой излишен килограм-бъдете умерени.