Нова измама: Хакери търгуват с „лайкове” за Facebook

Интернет пиратите крадат сайтове през популярна страница за обяви

Хакери крадат сайтове през популярна страница за обяви в мрежата , научи Burgasutre.bg. Интернет пиратите публикували в „Продавалник” примамливи оферти за повишаване на „харесванията” в социалната мрежа Facebook.

Компютърните измамници предлагали да вдигнат „лайковете” на определен сайт с десет хиляди срещу само 50 лева. В замяна „клиентът” трябва да предостави цялата информация за администрирането на страницата. Веднага щом получели достъп до сайта, хакерите променяли всички пароли. По този начин престъпниците прекъсвали връзката на собственика с личната му страница. Следващата стъпка била да започнат да изнудват потребителя, който в крайна сметка се принуждава да плати много повече от посочените 50 лева, за да си върне интернет сайта.

Подобни престъпления стават все по-често явление в Интернет пространството заради огромната популярност, която придобиха социалните мрежи. Специалистите съветват хората да не се доверяват на подобни примамливи оферти и ако искат да повишат популярността на сайтовете си, да се свържат директно с администраторите на Facebook.