Чистката в приходните агенции доведе до по-малкото приходи в бюджета

Менда Стоянова: Един честен анализ на финансите на държавата може да не е политически угоден

Ако погледнем изпълнението на консолидираната фискална рамка за 2013 г., ще видим 1.4 милиарда лева неизпълнение на приходите, от които близо 470 млн. лева по-малко са данъчните приходи. Това означава една много лоша тенденция за приходите за 2014 година, обяви в предаването „Под лупа” Менда Стоянова, депутат от ПГ на ГЕРБ и член на бюджетната комисия в парламента.

След изнесените данни от МФ за изпълнението на бюджет 2013 се оказа, че данъчните приходи са с около 470 млн. лева по-малко. Предупредих премиера Орешарски още през юли м.г., че ако не спре чистката в приходните агенции, това ще му донесе и лошия резултат, на който сега сме свидетели, заяви в студиото на „Под лупа” депутатът от ПГ на ГЕРБ Менда Стоянова.

Според Менда Стоянова не може една малка отворена икономика като нашата, с валутен борд, да продължава вечно да е на дефицит.

Един честен анализ на финансите на държавата може да не е политически угоден, да не е популистки, но ще е полезен за следващите стъпки, които трябва да се предприемат, е мнението на Менда Стоянова.