Не било само бар, а бардак за трафик на проститутки

Животът

06-02-2014, 13:45

Снимка:

facebook

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Местни и румънски богаташи мърсували тук с 14-15-годишни девойчета

23-годишен наемател на известния свищовски бар „Алиби” е с 11 обвинения за вътрешен трафик на проститутки в района, пише в-к "Борба". Стефан С. в момента е в затвора по други обвинения, защото често сядал зад волана пиян. Свищовската районна прокуратура чака разпечатките на СРС-та, които са използвани за доказване на обвиненията, за да внесе в съда обвинителен акт за използване на 5 момичета за жрици на любовта.

Младежът наел шикозния бар в края на 2012 г. и започнал да го разработва. Направил дори страница във Фейсбук, в която пускал много обяви за наемане на барманки и сервитьорки и за допълнителна работа в извънработно време. Повечето момичета били пълнолетни, но сред петте документирани случая имало и девойчета на 14 - 15 години. Те получавали от работодателя по 20, 50 и 100 лева за платена любов.

От услугите на Стефан се ползвали местни бизнесмени, а често идвали и богаташи от Румъния. Услугите се предлагали по телефона или на място в заведението.

През лятото на 2013 г. операция на ГДБОП обаче разбила бардака и антимафиотите арестували наемателя на бара. Собственикът пък не знаел нищо за платената любов, която се продавала в бара.

„...Заведението е популярно в града и много посещавано. От доста време чакаме само хартиените разпечатки на използваните СРС-та, за да внесем обвинителен акт срещу наемателя за склоняване към проституция”, каза районният прокурор на Свищов Калинка Тодорова.