Ексклузивно: Берое щеше да даде парите от ЦСКА за деца

Заралии планирали с парите от сделката да направят модерно общежитие

Ръководството на Берое показва, че не работи ден да мине друг да дойде! 500-те хиляди лева от неосъществения трансфер на Венци Христов в ЦСКА са били планирани да отидат за построяването на супермодерно общежитие към детско-юношеската школа, научи STARAZAGORAUTRE.BG!

Пропадналата сделка обаче няма да откаже собствениците на клуба от намерението им да вдигнат луксозното общежитие към ДЮШ. След завръщането на отбора от Турция, ще се говори с Петър Хубчев, за да се види откъде могат да бъдат спестени средства, за да може още от началото на пролетта да започне строежа на футболния хотел.

Точно заради проекта пък от Берое смятат да си търсят докрай правата по потъпкания от ЦСКА договор. Причината е, че заради "червените" заралии изпуснаха да продадат Венци Христов на друг отбор. За Берое беше без значение къде ще играе Христов, важно бе да се получат пари за него, за да се гарантира строежа. В контракта с ЦСКА има клауза, че ако червените не платят, те дължат 100 000 лева наустойка.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен