Много сладко и много рядко - три бели лъвчета

Тризнаците са новата гордост на частен полски зоопарк

Преди броени дни частен зоопарк в Полша се похвали с невероятна нова придобивка - бели лъвчета тризнаци. Това информира NY Daily News.

Сладките животинчета са проплакали в град Борисев и се намират в отлично здраве. Една от причините белите лъвове да са толкова редки е, че голям процент от тях се раждат с вродени дефекти и не успяват да оцелеят. Тези трима представители обаче се чувстват много добре. Същото може да се каже и за гордата майка Азира, която е на възраст две години и половина.

Бащата, три и половина годишният Сахим, също е бял лъв, така че мъничетата са чистокръвни хищници.

Всъщност, елегантната порода представлява рядка цветна мутация на един от подвидовете на африканския лъв. Бели лъвове се срещат на свобода в някои резервати в Южна Африка и в зоопарковете по света. Андрзей Пабич, собственикът на полския частен парк, казва, че за съжаление са останали едва общо 90 индивида.

Е, най-малко пет от тях се намират под негова грижа. По професия Пабич е машинен механик, но много обича животните, затова през 2008 г. е отворил собствен зоопарк. Към момента в него има 80 вида животни, за които той се грижи с помощта на сина си и екип от опитни ветеринари. Миналата година паркът е имал 160 000 посетители.

Разтапящите сърцето лъвчета можете да видите от видеото в нашата мултимедийна секция