"Марлборо" пуска цигари с марихуана на пазара

Новините

07-02-2014, 13:02

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В началото на януари в щата Колорадо беше отворен първият магазин за марихуана за развлечение

Най-големият производител на цигари в света Филип Морис обяви, че се присъединява към легализацията на марихуаната и започва производство на цигари с трева. Под марката "Марлборо M", цигарите ще бъдат лицензирани в обекти в щата Колорадо, както и във Вашингтон, когато легализацията стане факт по-късно тази година, информира "Стандарт".

От маркетинг отдела обясниха, че от известно време компанията е извършвала наблюдения и е имала идея за пускане на канабис на пазара. Водят се преговори с най-големите производители на марихуана в света в Мексико и Парагвай, за да се обсъдят възможностите за създаване на дистрибуторска мрежа в Северна и Южна Америка. Тъй като в момента тютюневите изделия са забранени в реклами и промоции в САЩ, "Филип Морис" е заделил огромна сума от 15 млрд. щатски долара бюджет за реклама. Той преговаря в момента с големите мрежи и издатели за промотиране на "Марлборо M" в началото на 2015 г.

В началото на януари в щата Колорадо беше отворен първият магазин за марихуана за развлечение (т.е. не за медицинска употреба). За първи път в историята на САЩ лица над 21-годишна възраст могат да отидат в магазина и да си купят марихуана. Досега 20 американски щата бяха позволили употребата на канабис, но само за медицински цели. Поддръжниците на тази мярка се надяват да докажат, че узаконяването е по-добра алтернатива от скъпата война, водена от Америка срещу наркотиците, и сравняват мярката с премахването на забраната върху алкохола през 20-те години на XX в.