Колективна оставка в БСП-Монтана заради мракобесничеството на Станишев

Партията-майка сне доверието си от всички поддръжници на АБВ, което накара още 35 души да напуснат кораба

35 членове на общинския съвет на БСП в Монтана подадоха колективна оставка, предаде в. "Труд".

Мотивът за действието им е скандалното решение на партията-майка да наложи наказания на всички "червени" лидери в града, които са изразили подкрепа на инициативата АБВ. В средата на миналия месец монтанските социалисти се обединиха около кандидатурата на Ивайло Калфин за евроизборите през май. Те обявиха, че ще работят за тази кандидатура, който и да я издигне.

По време на нашумелия пленом от 1 февруари Националният съвет на БСП обяви, че снема доверието си от "предателите" в редиците им. В черния списък по тази линия влязоха областният и общински председател на партията в Монтана д-р Емил Константинов и тримата му заместници - Крум Милетиев, Анатолий Младенов и Светлин Николов.

"Ръководството на БСП възражда най-мракобесните времена в историята на партията. Сергей Станишев води политика на разцепление и ликвидиране на цели партийни структури", обявиха 35-мата, преди да напуснат Съвета.

Следващата седмица "червената" върхушка ще изпрати работна група в областта, където след събрания в 109-те първични организации на БСП ще бъде избрано ново ръководство.