8-9 февруари: Пей сърце!

Хороскоп

07-02-2014, 19:00

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ретрограден Меркурий - Инструкции за безопасно ползване

Слънце във Водолей, Луна в Близнаци

Пооплетения в Нептунови мрежи ретрограден Меркурий и през почивните дни ще ни "забавлява" с невероятни истории, изобилстващи от измислици, фантазии и фикции, заблуди и самозаблуди. Изопачаването на истината понякога може да е съвсем неволно, поради некачествена или невярна информация, но няма да липсват и случаи, когато това ще се върши умишлено и недобронамерено. Затова се налага да бъдем критични, особено към хора които настоятелно и красноречиво се опитват да ни убедят в нещо. Не позволявайте да ви оплетат с думи и уверения, иначе сами няма да забележите как ви въвличат в дела и ситуации, които са съвършено неизгодни за вас.

Ако успеем да заобиколим този малък капан, почивните дни ще създадат прекрасни условия за активен отдих и развлечения. Особено за онези, които обичат движението и неангажиращото общуване. Този уикенд със сигурност не е предназначен за усамотение. Много по-удовлетворени ще се почувствате, ако се пошляете безцелно с приятели или присъствате на някое светско събитие.Повишената любознателност ще ни позволи да намерим общ език практически със всеки с когото пожелаем да общуваме, а самото общуване ще бъде източник на удоволствие.

Уикендът също така ще бъде празник за онези, които са се посветили на обучението или интелектуалните си интереси. Достъпът до информация ще бъде лесен, особено ако си служите с добре познати източници. Бързината и качеството на усвояване ще достигнат завидни величини. При това от наученото ще има и съвсем конкретни ползи, затова дори да попаднете случайно на книга, разговор или събитие си отваряйте очите и ушите и обърнете специално внимание на онова, което научавате. Въпреки липсата на точни факти и конкретни данни, лесно ще ни се удава да получим интуитивно разбиране по много въпроси. Така още в неделя ще можем да изясним и някои от заплетените ситуации, възникнали в края на седмицата. Или поне да започнем да си ги изясняваме, тъй като засега все още е рано за окончателните мнения и решения.

Кратките пътувания също могат да станат източник на вдъхновение и удоволствие, особено ако ви отведат към места и хора, които имат сантиментална стойност за вас. И разбира се, които вече сте посещавали, за да избегнете досадните шеги на ретроградния Меркурий, който може да се опита да ви загуби, да ви даде неясни указания или просто да ви прати за зелен хайвер. Но дори загубването сега ще си има своя чар, особено ако погледнете на него като възможност за приключение, или повод съдбата да ви отведе на място, което иначе не бихте посетили.

Здраве, хранене и красота
Ще си направите лоша услуга ако прекарате почивните дни пред телевизора и не отделите поне малко време за активен спорт. Той освен източник на здраве ще бъде, балсам за самочувствието ви и възможност да се почувствате истински живи и свободни. Особено ако увлечете семейството или приятелите в колективни игри. Движението ще повиши и притокът на кислород, от който клетките сега имат приоритетна нужда.От друга страна липсата му, ще породи застой на енергията, от което в последствие могат да възникнат здравословни или психични проблеми.

Кожата също е дихателен орган-не я натоварвайте с твърде тежки и мазни козметични продукти и позволете да диша пълноценно като отстраните с лек пилинг мъртвите клетки от нея.

Що се отнася до менюто, информацията ще е основната ни храна през тези дни, но ако все пак ви пригладнее избягвайте консумацията на храни, особено зеленчуци, които не са преминали топлинна обработка.Те могат да станат причина за образуване и задържане на газове.