Райна Петрова и пчелари празнуват

Мисия Пловдив

07-02-2014, 18:00

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдив почете пчелите с паметник бижу! (ГАЛЕРИЯ)

Двоен празник ще чества в понеделник – 10.02.2014 г., Общинското пчеларски дружество „Акация 1899“. В деня на Свети Харалампий, когато е професионалният празник на пчеларите, в 11.00 часа в Дома на техниката ще бъде отбелязан 100-годишният юбилей на дружеството.

Специален гост на празника ще бъде кметът на район „Централен“ Райна Петрова. Тя ще връчи поздравителен адрес към всички пчелари и специална грамота и плакет за изключителен принос на Георги Тодоров, който е председател на пчеларското дружество.

Припомняме, че в края на миналата година на бул. „Шести септември“ в район „Централен“ бе открит уникален паметник на пчелата. Съвместната работа с пчеларите ще продължи и през тази година, заяви Петрова. Тя съобщи още, че се очаква в началото на март тази година в Пловдив да се проведе  първото международно изложение АПИ България, на което да присъстват евродепутати, председателят на работната група „Мед“ на Европейската асоциация на земеделските производители, представители на Дружеството за европейска координация на пчеларството, старши съветник на Норвежката асоциация на пчеларите, както и Жил Ратиа – председател на Апимондия – световния пчеларски конгрес.

Намерението Пловдив да се превърне в европейски център на пчеларството, сподели още Райна Петрова. Тя е убедена, че това ще допринесе за популяризирано на културно-историческото наследство на града ни.