Нова партия се роди в Пловдив

Мисия Пловдив

08-02-2014, 11:16

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Партия КОЙ е отворена за коалиране

Инициативен комитет в Пловдив работи за изграждане на местна структура на ПП КОЙ - Компетентност, Обективност, Истинност, учредителният конгрес на която е насрочен за 16 февруари 2014 година в София.

Това съобщи на пресконференция в Пловдив Емил Желев, съучредител на партията, цитиран от БТА. Той уточни, че учредителите са преди всичко представители на бизнеса, доказали, че могат да управляват, да плащат заплати и да осигуряват работниците си. Едва след това пристъпихме към създаване на партия, допълни Желев. КОЙ е партия, която ще защитава интересите на всички граждани, но за да дойдат повече пари трябва да се създадат условия за развитие на бизнеса и младите и предприемчиви хора да останат в България, уточни Желев. С появата на КОЙ на политическата сцена очаква избириталента активност да се увеличи, тъй като има хора с желание да гласуват, но не припознават своята партия.

По думите му новата партия се стреми към голяма коалиция от партии, които не управляват в момента и не са участвали в управлението на страната през последните години. Има много нови политически формации, към които сме отворени за коалиране, без да имаме амбицията за лидерство, добави той. Зад  "бариерата" категорично остават БСП и ДПС, както и НФСБ заради "ксенофобските им изявления".