Бургаски гранични екипи спасиха потъващ кораб в Черно море

Новините

08-02-2014, 14:09

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

11 членове на екипажа, след които 5-ма грузинци, 5-ма турци и индиец, със спасителни лодки били откарани и качени на друг кораб

Кораб аварира и по щастлива случайност не потъна в Черно море. Гранични полицаи организираха акция за спасяване на екипажа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Рано сутринта, към 5.50 в оперативния център към граничната полиция в Бургас е получен сигнал за претърпял повреда морски съд в Черно море, недалече от Дуранкулак. Корабът плавал в посока от Румъния за Турция, когато членовете на екипажа установили, че съдът опасно се накланя. След взаимодействие между Черноморския Граничен Контролно – информационен център, Регионална дирекция Гранична полиция - Бургас и Морския спасителен център - Варна, е определен координиращ граничен патрулен кораб. 11 членове на екипажа, след които 5-ма грузинци, 5-ма турци и индиец, със спасителни лодки били откарани и качени на друг кораб. Акцията приключила успешно към 6.50 часа. Здравословното състояние на спасения екипаж е добро.
Предстои експетри от "Морска администрация" да установят техническото състояние и причините за аварията на повредения кораб.