Хиляди на бунт! Пазят Куршум джамия от Мюфтийството

Готвят голям протест на 14 февруари в Пловдив

Предстоящият протест в защита на Куршум джамия, на 14-ти февруари, в Пловдив ще бъде мирен, но по-многолюден и по-добре организиран от вчерашния. Това каза пред Радио "Фокус"- Пловдив Стойо Карагенски, председател на Общинския съвет в Карлово.

По думите му поне четири автобуса с граждани на Карлово ще се включат в протеста, в деня, когато ще се гледа делото за връщане на Куршум джамия на Главното мюфтийство. На вчерашния протест, който се състоя в града под тепетата, Карагенски е получил уверението на футболните агитки и много граждани от цялата страна, че карловци ще получат подкрепа на 14 фервуари. "Това, което се случи в Пловдив ще бледнее пред това, което ще бъде на 14-ти февруари, защото на първа инстанция мюсюлманското изповедание спечели делото за Куршум джамия", каза още Карагенсски. "Ако в петък в Апелативен съд в Пловдив не се случи промяна, нещата могат да ескалират, не знам до какви граници", прогнозира още той. По думите му на вчерашния протест е заявено явно, че ако на 14-ти февруари решението на Апелативния съд е в полза на мюсюлманското изповедание, протестите в България престават да бъдат мирни.

"Ако човек се запознае с решенията на съдилищата във Враца, Видин, Ямбол и Добрич, ще види, че на всички тези места, те са в полза на общините, само за Карлово то е в полза на мюсюлманското изповедание", каза още председателят на Общинския съвет. Съдиите трябва да разберат, че на първо място са там, за да защитават интересите на България. "Никой вече не може да гадае, какво ще се случи в Апелативния съд на 14-ти февруари, тъй като не сме и предполагали, че на Окръжно ниво ще загубим делото за Куршум джамия", каза още Карагенски.