Застреляният тази сутрин мъж е криминално проявен

Крими

09-02-2014, 18:58

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отново стрелба в София

Към 9.25 часа на тел. 112 бил получен сигнал за прострелян мъж, пред жилищен блок в кв. „Св. Троица“

Мъжът, който бе застрелян тази сутрин в София, е 44-годишният Стоян Цветков.

Sofiautre.bg припомня, че към 9.25 часа на тел. 112 бил получен сигнал за прострелян мъж, пред жилищен блок в кв. „Св. Троица“. На място пристигналият екип е установил самоличността на починалия - 44-годишен, криминално проявен за притежание на наркотици и контрабанда на акцизни стоки, в момента е бил под домашен арест.

По първоначални данни, минути преди инцидента, двама неизвестни позвънили на входната врата, те стреляли по слезлия да им отвори мъж, и избягали в неизвестна посока. Столичните криминалисти извършиха оглед на място. Според очевидци, двамата убийци са позвънили на входната врата на блока, като Стоян Цветков е слязъл да им отвори. Когато той е отворил входната врата на помещението, те са открили стрелба по него.

 Той е прострелян с два куршума в главата и е загинал на място.

Стоян Цветков е познат на полицията за притежание на наркотици и за трафик на акцизни стоки. Срещу него има образувано и досъдебно производство, като той е бил с наложена мярка „домашен арест”. Продължава издирването на двамата мъже, които са открили стрелба 44-годишният мъж. Най-вероятно оръжие, с което е стреляно по Стоян Цветков, е пистолет, а мъжете са успели да избягат в посока към бившата сграда на следствието на „Майор Векилски”. Полицията разпитва и очевидците на престъплението, макар че повечето от хората, които разказаха, че не са чули и видели почти нищо.