Учат малчуганите от пловдивските детски градини на здравословно хранене

Мисия Пловдив

10-02-2014, 07:35

Снимка:

архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кампанията се провежда за четвърта поредна година

За четвърта поредна година малчуганите от общинските детски градини в Пловдив ще учат ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди.

Образователната кампания "Да сме здрави" започва днес в новата детска градина на район "Южен" "Котаракът в чизми". Стартът й ще даде кметът Иван Тотев.

Децата ежедневно получават балансирано и качествено меню, но е много важно те сами да започнат да правят своя здравословен избор на масата и в магазина, коментират организаторите Лили Бързева и Никола Шопов. 

Кампанията "Да сме здрави-4", която се провежда съвместно с Община Пловдив, ще обиколи над 60 детски градини. С помощта на опитни аниматори малките възпитаници ще се запознаят с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. Ще бъде въведена илюстративна "хранителна чиния", отчитайки световните тенденции за опростяване на нагледните материали. Децата ще се състезават отборно в куп тематични игри, а препитването на наученото ще става лично от зелен марсианец.

Здравословната кампания е напълно безплатна за децата от пловдивските градини, а за най-будните и любознателните малчугани са осигурени награди.