2 екипа жандармеристи ще пазят Пловдивско

Животът

10-02-2014, 09:02

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жандармерията на крак срещу битовата престъпност

Тръгнаха към хисарските и карловските села

Специализирана полицейска операция започва на територията на цялата страна. Акцията е във връзка с предприетите мерки за противодействие на битовата престъпност след зачестилите случаи на грабежи и кражби на имущество от жители на малки и отдалечени населени места.

Тази сутрин 2 екипа от 15 души тръгнаха от пловдивската жандармерия към хисарските и карловските села, съобщи Радио Пловдив.

В малките населени места на тези територии жандармеристите ще участват в съвместна патрулно-постова дейност с полицаи от дирекцията в Пловдив за опазване на обществения ред и гарантиране сигурността на жителите.

По този повод преди обед в Пловдив пристига и главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. На пресконференция той ще запознае журналистите за проведени успешни полицейски операции срещу битовата престъпност, при които са разкрити множество телефонни измами. Участие в брифинга ще вземат директорът на пловдивската полиция Пламен Узунов, окръжният прокурор Румен Попов и представители на Районната прокуратура.