Обречената любов на Ромео и Жулиета

Стара Загора Лайф

11-02-2014, 10:00

Снимка:

Драматичен театър „Гео Милев”, Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Не пропускайте премиерата на „Далавера за леваци”

"Без докачение, моля..." в Театъра

Житейски бури и обрати в "Световъртеж"

Класиката в нов прочит

Сценичният вариант, режисурата и музикалната картина са дело на Петър Денчев, сценографията и костюмите – на Теодора Лазарова, сценичният бой–на Камен Иванов.
В ролите ще видим: Мария Пенчева, Кире Гьоревски, Георги Райчев, Елена Азалова, Галя Александрова, Илчо Димитров, Стефан Борисов, Делян Илиев, Ивалин Димитров, Жоро Райчев, Тодор Тодоров, Стефан Делев, Светла Тодорова, Христофор Недков.
Поредица от грешки, едно зрънце искрен човешки контакт и насилие, което се е превърнало в съдържание на живота. Това предопределя невъзможността и унищожението на децата на Монтеки и Капулети. Свързани от зрънцето на зараждащата се любов, която не може да бъде опазена от фалша и лицемерието на един свят, който е изграден върху основите на противопоставянето, Ромео и Жулиета са жертва на непреодолимите родови връзки, които ги предопределят.
Любовното чувство, което им позволява да “се вживеят” в своята история и опит да се достигнат не може да продължи отвъд света на разделението-там където имената, родовете и позициите имат повече значение и не могат да бъдат прекрачени...
Не пропускайте да видите какво ще се случи в най-новия прочит на шекспировата пиеса "Ромео и Жулиета" на 11 февруари 2014 г. от 19.00ч. на голямата сцена в Драматичен театър „Гео Милев”, Стара Загора.