Дани Каназирева: Кметът да спре проекта за паркинг в Цар-Симеоновата градина

Мисия Пловдив

11-02-2014, 10:31

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ето защо

Дани Каназирева поиска кметът Иван Тотев  незабавно да спре проекта за изграждане на паркинг в Цар-Симеоновата градина и да отмени обявената процедура за избор на изпълнител на обществената поръчка. 

Каназирева посочва три основни причини за категоричната си позиция срещу подземния гараж. Първо: за този обект общината  се готви да изтегли поредния  и абосолютно излишен кредит, като по този начин  намялава  възможностите на общината  за бъдещи и много по-належащи инвестиции. Второ: това намерение  е незаконно, защото няколко закона забраняват строителството в защитени зони, а Цар Симеоновата градина е обявена за паметник на парковото изкуство още през 1992 г. Трето: идеята е  безмислена, тъй като няма  кой да паркира в толкова скъп гараж.

Направете елементарна сметка - един час в синя зона струва левче, а на платените паркинги – два. Кой разумен човек ще хвърля на вятъра парите си, след като може да спре съвсем наблизо по-евтино, по-удобно и напълно законно. Погледнете празния паркинг пред "Тримонциум",  дава пример Каназирева.