Момчилова крепост става атракция на Смолян

Животът

11-02-2014, 14:02

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Аниматорите в костюми ще се превъплатят в боляри и ковач

Екскурзоводи и аниматори ще съживяват митовете на Момчиловата крепост, съобщиха от община Смолян. Днес те получиха сертификатите си по проект на общината „Момчилова крепост –митовете оживяват”, финансиран по ОП „Регионално развитие 2007-2013 г.”
Аниматорите в костюми ще се превъплатят в боляри и ковач. Той ще бъде ангажиран с ковашката преса и ще подпомага саморъчното изработването на монета с логото на атракцията за спомен на посетителя. За тази цел ще бъде реставрирана, консервирана и експонирана средновековна ковашка пещ и работилница. Ще бъдат поставени и две грънчарски колела. Освен това ще бъдат монтирани декори с подходящото ходожествено оформление от „Момчилово време”, с отвори, където посетителите ще могат да си поставят лицата и да си правят снимки за спомен.
Електронният пътеводител, който може да се ползва едновременно от 50 души, ще съдържа описание на Момчилова крепост, предава Радио Пловдив. Полезна информация, поведение за безопасност и опазване на околната среда, указания за изработване на сувенира и керамичния съд, както и любопитни факти във връзка с крепостта. Особен акцент ще бъде поставен за рекламиране на аудио-визуалния спектакъл. За целта е изработен филм за Момчил, който ще бъде прожектиран на скалите.