Дядя Ваня отново повежда Пловдив срещу EVN

Мисия Пловдив

11-02-2014, 14:50

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

На 10 февруари се навърши една година от големите протести срещу монополиста в града

На 10 февруари се навърши точно една година от февруарските протести в Пловдив. Народът няма да се вдигне отново, макар че токът не беше намален. Всъщност бе намален толкова, колкото да кажем, че не е. Не искам да се говори за февруарските протести в минало време, защото митингите трябва да продължат. И те ще продължат през целия месец. Това заяви Иван Бояджиев, един от лидерите на миналогодишните портести срещу EVN в Пловдив.

Той обяви, че е пуснал заявление за нов протест от 13 до 28 февруари включително.

Тръгваме от площад Централен, по главната улица, край Римския стадион, по улица Христо Г. Данов до централата на монополиста и обратно, поясни дядя Ваня, както е известен още той в града.

Дори и на 13-ти да дойде един човек, на 14-ти ще сме двама, на 15-ти ще станем петима, докато не станем много.  Защото ние не само трябва да мърморим срещу лошото, но и да се борим с него.

Нищо не се е променило за една година. Трябва да продължим борбата с монополиста, който ни събра и даде началото на всички протести в България. Явявам се пред вас като един от недеволните, защото медиите ме направиха лидер. Темата на протеста ще е: "Срещу всичко пошло в политиката и живота".

Ето ви един риторичен въпрос: Какво е пошлото? А какво не е пошлото, казвам аз. Демографската криза, високите заплати, които си гласуват разни чиновници, ниските заплати, безработицата. Това, че живеем в една голяма лъжа и народът затова не излиза да гласува. Пошлото е, че има виновни, но няма осъдени. Пошлото е, че хората търпят. Пожелават ми успех, но как ще направи промяната един човек. Трябва цяла България да се вдигне. Пошло е, че се разделихме на различни митинги, а каузата е една и съща.

Бях на протеста срещу монополиста в неделя. Ходя на всички митинги, бях и пред съдебната палата (7 февруари) заедно със запалянковците. Питаха ме, какво правиш тук? Как какво – каузата е една. И трябва борба до край. Трябват митинги, митинги, митинги, докато системата не се смени.

И в момента има граждански протест. И един човек да има, значи има. Аз ще подкрепя всеки протест срещу EVN , независимо от това, кой го организира. Посланието ми към хората е – не се обезверявайте.