"Най-големите хитове" на Куийн най-продаван албум

Добрич Лайф

11-02-2014, 15:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Албумът "Най-големите хитове" на Куийн от 1981 г. е първият албум, достигнал продажби от 6 милиона копия във Великобритания. Куийн дори задминават АББА и Бийтълс.
През изминалата седмица рок легендите се записаха в музикалната история с още едно постижение. Те са първите, продали рекордните 6 милиона копия на един-единствен албум във Великобритания.
Студийният албум от 1981 г. "Най-големите хитове" е най-продаваният албум на всички времена. Едно на всеки четири домакинства на Острова има копие, пише БГНЕС.
Албумът, в който са включени емблематични парчета като We Will Rock You, Another One Bites The Dust и Bohemian Rhapsody, задминава АББА, Бийтълс, Адел и Оейзис.
"Това са чудесни новини, страхотни новини! "Най-добрите хитове" на Куийн от 1981 направи повече от 6 милиона продажби! Това е невероятно! Искам да благодаря на всички, които ни подкрепяха през годините, надяваме се да продължим да ви радваме", казва китаристът на бандата Браян Мей.
"Това е голяма чест", каза барабанистът Роджър Тейлър.
Албумът със 17 песни съдържа избрани песни от 11-годишното творчество на Куийн. Задържа се 476 седмици в британските класации и в класациите в чужбина.
"Най-големите хитове" е 8 пъти платинен албум в САЩ, а по целия свят е продаден в повече от 25 милиона копия.