От утре влиза в сила промяна в движението на някои автобуси

Освен това някои улици се затварят за автомобили, напомня ЦГМ

От утре влизат в сила някои промени в движението на градския транспорт в София, напомнят от Центъра за градска мобилност.

Във връзка с ВиК ремонти в кв. Бояна временно ще бъде скъсен маршрутът на автобус №107. Той ще минава по друга траектория по пътя си между спирките "Кв. Карпузица" и "Кв. Бояна" и ще върви по променено разписание. Промяната влиза в сила от 4:30 часа сутринта утре и ще продължи до 4:30 часа на 3 април.

През периода ще бъде ограничен и достъпът на автомобили - преминаването на пътни превозни средства ще бъде забранено в двете посоки по улиците "Брезовица", "Боянско езеро", "16" и "788" (важи за периода 12 февруари - 2 април).

Пак от утре спира движението в двете посоки по ул. "Павел Красов" намираща се в района на кв. "Горубляне". Забраната важи за участъка на улицата между ул. "Цветна градина" и "Селището" и ще продължи до 24:00 часа на 14 март.

Заради същия ремонт от сутринта на 12-ти до сутринта на 15-ти март автобусна линия 8 ще пътува по нов маршрут: той ще преминава от ул. "Димитър Пешев", наляво по бул. "Цариградско шосе" и надясно по ул. "Патриарх Герман" до с. Герман (и по аналогична траектория в обратна посока). Междувременно с променени разписания ще се движат и автобусите с номера 76, 213, 305, 314 и 413.

От 13 февруари пък влиза в сила промяната в делничното разписание на автобус 67. В какви часови интервали ще минава той по спирките, можете да видите на сайта на ЦГМ.