Добрич конкурент с град от Германия за домакинство на Световно първенство!

Спорт

12-02-2014, 09:00

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

България и Германия са двете кандидатури за домакинство на Световното първенство за спортисти с увреждания през 2015 година. Спортната федерация на глухите в България кандидатства за домакинство световния форум, като предложението на федерацията е първенството да бъде именно в Добрич, където е единствената действаща закрита лекоатлетическа писта в страната. Това съобщи днес кметът Детелина Николова на заседанието на общински съвет, цитирана от ИА Добруджа.
За целта обаче в тази част от зала „Добротица" трябва да бъдат извършени подобрения и ремонтни дейности. Лекоатлетическата зала е необходимо да бъде адаптирана за хора с увреждания - да се изградят подходи за инвалиди, да бъде подобрена електрическата инсталация и да се вземат мерки по енергийна ефективност.
Общинските съветници дадоха своето съгласие да бъдат отпуснати средствата за тези проектни дейности.

До 10 март община Добрич трябва да има готовност да депозира тези проекти в Министерството. Общински съвет трябваше да приеме, както изисква Наредбата на Министерството на младежта и спорта, лекоатлетическата зала в комплекс „Простор" да бъде отдадена под наем на СКЛА „Добруджа" със срок до 30 юни 2017 година.