Разбиха два цеха за контрабандни цигари в Ямбол

Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОД на МВР-Ямбол иззеха 8 кг. тютюн и 10 000 къса цигари без акцизен бандерол. Вчера в града е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки.
В хода на акцията са извършени проверки в две помещения, намиращи се на ул. „Росица” и на ул. „Тополница”, стопанисвани от 36-годишен мъж и 26-годишна жена, за които е установено, че осъществяват търговска дейност, без необходимите документи. В първия обект е установено, че се извършва и пълнене на цигари и пакетирането им в кутии по 200 броя.

Иззети са 8,100 кг нарязан тютюн, 2600 къса цигари и 600 празни гилзи за цигари. От втория обект са иззети 2600 къса цигари от различни марки без бандерол. В рамките на операцията са установени и две лица - мъж на 54 години и жена на 56 години, и двамата от Ямбол да дъжат в себе си цигари, без бандерол от различни марки. Иззети са общо 4800 къса от акцизната стока. Образувани са три бързи производства и е съставен един акт за установено административно нарушение. Работата по случаите продължава.