Строят нов физкултурен салон в бургаско училище

Спорт

12-02-2014, 13:05

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Във втория етап е заложено да бъдат изградени още две класни стаи

Кметът на Бургас Димитър Николов, седмокласникът Илия Иванов и директорът на ОУ "Княз Борис I" Галина Жишева, направиха  първа копка за изграждане на нов физкултурен салон в двора на учебното заведение.

"Изненадан съм  от кратките срокове, които посочи фирмата изпълнител - само 4 месеца. Ще наблюдаваме стриктно процеса по изграждането на салона. Съветът ми към изпълнителите е да бъдат особено внимателни, тъй като строителните дейности ще текат по време на учебния процес", каза кметът Николов.

Проектът за физкултурния салон ще бъде реализиран на два етапа. Първият, за който Община Бургас е предвидила финансиране в размер на близо 900 000 лв., включва строителство на модерно спортно съоръжение със санитарни възли и душове, ученически бюфет и топла връзка между новата и старата сграда. Във  втория  етап е заложено да бъдат изградени още две класни стаи, кабинет по литература с прилежащо хранилище за книги.

През цялата 108-годишна история училището никога не е имало физкултурен салон. До момента за тази цел се използва адаптирана класна стая.

Сред официалните гости, които присъстваха на първата копка, бяха председателят на ОС Костантин Луков, зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева, директорът на дирекция "Образование" Веселина Таралова, представители на училищното настоятелство.