24 години затвор за пияница, убил жестоко майка си

Крими

12-02-2014, 13:26

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Блъскал възрастната жена, докато умре, опитал се да прикрие престъплението си

24 години затвор при първоначален строг режим получи Диян Петров, убил 71-годишната си майка. Кървавата драма се разигра на 8 октомври 2013 година в Сопот. Престъплението е извършено по особено жесток начин.

През последните няколко години Диян Петров живеел с майка си Иванка Нешева в общинско жилище в града. Възрастната жена била с множество заболявания и се движела с проходилка. Петров често пиел, след което ставал агресивен спряма майка си. Често съседите чували гневните му изблици, ругатни и псувни, но не се намесвали, тъй като той проявявал агресия и към тях.

Във фаталната вечер Петров започнал да пие още от рано, след което към 18 часа се прибрал в жилището.Още с влизането започнал да блъска вратите след себе си, разкрещял се  на майка си, като я упрекнал, че е разляла вода и започнал да й нанася удари в областта на главата и гръдния кош, пребивайки я до смърт.С лед като се уверил, че майка му е мъртва, Петров се опитал да прикрие извършеното, като я съблякъл и положил тялото й върху леглото, завил тялото й с одеяло и избърсал кръвта от лицето й.

Около 21 часа излязъл от жилището с намерението да разпространи версията, че майка му е починала, а той я намерил паднала на пода и я вдигнал на леглото. Опитал се да намери природената си сестра и помолил техен познат да й съобщи, че намерил майка починала.Сестра му повикала съседи, сигнализирали полицията и отишли в апартамента, където констатирали множество следи от насилие. Диян Петров бил задържан и откаран в РПУ – Карлово.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.