"Мамо, бързо, излез на прозореца!"

Жестът на едно момче към болната му от левкемия майка

Тежката диагноза може да сломи и най-силния духом човек. Затова в такива моменти късметлии са онези, които могат да се радват на любовта на най-близките си.

Затрогваща история стопли сърцата на жителите на американския град Чикаго в една от най-студените за САЩ зими.

„Седейки сама в стаята си на 14-тия етаж на една чикагска болница, Шарън Харт се нуждаеше от нещо, което да ù повдигне духа”, разказва „Дейли Мейл”.

Седмица по-рано 48-годишната майка е в шок, когато получава от лекарите ужасната новина, че стомашното ù неразположение е всъщност рак на кръвните клетки, по-известен като левкемия. Следва бързо настаняване в болница и подготовка (повече психическа, отколкото физическа) за смазващата надежди химиотерапия.

Ето защо в тази смразяваща сетивата зимна вечер Шарън Харт наистина е имала нужда от нещо, повдигащо духа.

Тогава, изненадващо, телефонът в болничната стая звъннал, а от другата страна гласът на 14-годишния ù син ù казал да излезе на прозореца. Учудена, но и нетърпелива, тя изпълнила нареждането – излязла на прозореца си и видяла най-красивия жест, правен някога, материализиран върху покрива на отсрещната по-ниска сграда (няколкоетажен паркинг).

„Здрасти, мамо! :) Бог да те благослови!”, пишело с големи букви, гравирани в няколкосантиметровата снежна покривка. Точно това, от което Шарън се е нуждаела в този момент.

Когато14-годишият Уил и баща му Гари се качили с колата до открития покрив на паркинга, за да видят нощния Чикаго отвисоко, момчето открило идеалния вариант да остави незабравимо съобщение на своята майка. Жестът му обаче направил много повече – той докоснал губещите надежда сърца в цялата болница.

И им вдъхнал нова.