ПловдивУтре: 13 февруари

Мисия Пловдив

12-02-2014, 18:21

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кой, кога, къде в Пловдив в четвъртък

Отново топло за сезона, но предимно облачно ще е времето в Пловдив на 13 февруари. Според прогнозата, температурите под тепетата ще са в интервала от 5 до 13 градуса по Целзий. На много места в Западна и Централна България са възможни и превалявания от дъжд. В Източна България ще продължи да духа до умерен южен вятър, но в северозападните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад.

На 13 февруари известният в Пловдив като Дядя Ваня Иван Бояджиев започва нови протести срещу EVN. Година след вълненията от февруари 2013 той обяви, че нищо не се е променило и от четвъртък започва ежедневен протест в 17 часа. Бояджиев е пуснал заявление за нов протест от 13 до 28 февруари включително.

Две политически партии ще дадат пресконференции за медиите в четвъртък.

От 11 часа, в централата на НИЕ на ул. „Гладстон” 13, брифинг ще дадат общинските съветници Слави Георгиев и Славчо Атанасов. Темата е важен за града проблем.

От 10 часа в Пресклуба на БТА пък ще се проведе пресконференция на ПП Синьо единство, с участието на Костадин Шанков – заместник-председател на партията и адв. Янко Радунчев – председател на Областния координационен съвет.

Темите, включени в дневния ред, са: Представяне на номинациите за листата за Евро парламент издигнати от структурите на партията в Пловдив, среща на Съюз на малките и средни предприятия Европа към Европейската Народна Партия с бизнеса на Пловдив и областта с участието на председателя и депутат в европейският парламент г-жа Надежда Нейнски и други местни политически въпроси.

От 11 часа отново в БТА ще се проведе пресконференция на община Садово с участието на кмета на общината Димитър Здравков. Темата е проект: „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в учебни заведения и детски градини в община Садово - ОУ „Хр.Ботев” с. Поповица, ОУ „Г.С. Раковски” с. Болярци, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с. Чешнегирово, ЦДГ „Детелина” с. Кочево и ЦДГ „Невена Йорданова”, с. Караджово”. Той се реализира по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Регионално развитие 2007 – 2013 г.”

Хранителният холдинг „Белла България“ и Университетът по хранителни технологии канят всички желаещи да присъстват на връчването на стипендиите за ХВП специалисти на „Белла Академия“. Победителите ще получат символични чекове на стойност 2000 лева лично от изпълнителния директор на компанията Елза Маркова и ректора на УХТ проф. д.т.н. инж. Кольо Динков. Официалното награждаване ще се състои в четвъртък от 11 часа в учебния ресторант на УХТ.