Лечебното действие на пиявиците

Животът

12-02-2014, 20:49

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Лечението с пиявици набира все повече популярност, особено сред холивудските звезди. Освен за козметични цели, хирудотерапията, която се практикува още от древността, може да ни спаси от редица болести.

Преди 10 години Мария Бонева беше залята с киселина пред дома си. За да спаси тежко пострадало си лице, тя се подложила на серия от операции в Америка. Заради усложнения обаче, се наложило лекарите да използват пиявици, с което Мария си спестила хиляди главоболия.

Пиявиците могат да помогнат за по-бързото възстановяване на кожата. Докато смучат кръв, слюнката, която отделят, вкарва в кръвта ни над 600 биологични субстанции. Те подобряват състоянието на кожата, подмладяват тъканите, прочистват черния дроб, нормализират кръвното налягане и дори регулират холестерола, пише News7.

Пиявиците могат да помогнат при безплодие, проблеми от съдов характер, пародонтоза и диабет. Малките кръвопийци дори имат предимства пред стандартната медицина.

Важно е да запомним, че пиявиците се ползват еднократно. Те стоят средно около два часа, като е добре медицинско лице да ги постави на кожата ни. Освен лечебен, малките кръвопийци имат и подмладяващ ефект.