10 неща, които не знаете за... пениса!

Животът

13-02-2014, 00:05

Снимка:

facebook

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

1. Сперматозоидите излизат на белия свят със скорост от около 45 км/ч!

 2. Пушенето на цигари може да намали размера на пениса с 1 см!

 3. Някои мъже са родени с два напълно функциониращи пениса.

 4. Повечето мъже в света са необрязани. Около 30% от момчетата над 15-годишна възраст са обрязани. Мнозинството от тях са мюсюлмани и евреи. В САЩ, заради възможните здравни предимства на обрязването, 55% са обрязани.

 5. Кожата, която се отстранява от пениса след обрязване се нарича препуциум. В медицината тя е влязла в употреба за случаите, в които жертви на изгаряния се нуждаят от трансплантация, тъй като тя може да се опъне до размер 23 м!

 6. Само хората и конете нямат кост в пениса си. Въпреки че няма кост в него, мъжкият полов член може да се „счупи" по време на полов акт при непохватно и рязко движение.

 7. Бозайникът с най-голям член е синият кит –  243 см. Полската мишка е с най-малкия пенис в света – 0,5 см. 

 8. Когато мъжете еякулират, командата за това идва от гръбначния стълб, а не от мозъка.

 9. Въпреки митовете по темата, е доказано, че няма връзка между размера на стъпалата или друга част на тялото с размера на мъжкия член. 

 10. Конгестия (задръстване) на простатната жлеза е медицински термин за състоянието, в което тестисите и простатата са пълни с прекалено много течност и се усеща дискомфорт. Освен секса, облекчение за това състояние може да се получи и от аспирин, пише dnevno.bg.