Над 1000 деца в "нови" стаи за 2 милиона

Животът

13-02-2014, 12:57

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

В община Садово са ремонтирани 3 училища и 3 детски градини

Над 1000 деца вече се радват на реновираните учебни заведения в община Садово. Това съобщи кмета на общината Димитър Здравков. Ремонтирани са 3 училища и 3 детски градини - ОУ „Хр.Ботев” с. Поповица, ОУ „Г.С. Раковски” с. Болярци, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с. Чешнегирово, ЦДГ „Детелина” с. Кочево и ЦДГ „Невена Йорданова”, с. Караджово”.

Усвоените средства по проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в учебни заведения и детски градини в община Садово” са около 2 милиона лева. Той се реализира по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Регионално развитие 2007 – 2013 г.”. За тези пари всички шест сгради са изцяло санирани, сменена е дограмата, изградени са парноотоплитени системи, на някои заведения са ремонтирани и покривите.

В района остават още 4 учебни заведения в община Садово, които чакат ремонт. Това са училищата в  селата Моминско, Катуница, Милево и Болярци.

„Това ще доведе до по-малък разход за гориво за отоплителния сезон и по-добри условия за учене на децата в общината”, каза кмета.

Община Садово е спечелила проект на стойност 600 хиляди лева за нова пречиствателна станция в с. Кочово. В момента се разглеждат документите и се очаква скорошно стартиране на работа.