ПловдивУтре: 14 февруари

Мисия Пловдив

13-02-2014, 18:00

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Протест за Куршум джамия и любов из града

Времето на 14 февруари

Петък идва с леко понижение на температурите в Пловдив. Времето ще е облачно, през деня - около 12 градуса.

Какво, къде, кога в Пловдив утре

14 февруари ще мине под знака на протеста. Хиляди българи от цялата страна ще се съберат пред Съдебната палата, за да защитят карловската Куршум джамия. В 10 часа започва делото в Апелативен съд, който трябва да отсъди дали тя ще бъде върната на Главното мюфтийство, или не.

Заради протеста от 9.30 до 11.30 часа се спира движението по  бул.”Шести септември” в участъка от кръстовището с  бул.”Руски” до кръстовището с бул.”Цар Борис III Обединител”. Виж променените линии на рейсовете от градския транспорт ТУК.

Областен информационен център – Пловдив организира от 11:30 в зала на Общинския съвет информационен ден за представяне на оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". 

В Деня на влюбените ще изследват безплатно за ХИВ/СПИН. Екип на фондация "Панацея" ще има мобилен кабинет  от 13,00 часа до 15,00 часа до Градската художествена галерия на главната улица.

Екип на РЗИ от 11,00 часа до 14,00 часа ще е до сградата на Централна поща на пл. "Централен".

От Фондация "Авис Вита" ще раздават здравно-образователни материали и презервативи в центъра на Пловдив - от Централна поща до площад "Римски стадион" от 13:00 до 16:00 часа.

Български Младежки Червен кръст – Пловдив организира традиционната си кампания "Опиянени от любов ‘2014". Събитието е насочено към превенция на ХИВ/СПИН сред млади хора. Тази година кампанията преминава под мотото "Животът е любов, осмели се да живееш".

Заедно с ученици ще се оформият пунктове на входовете на училищата и ще се предоставят информационни материали, придружени със снимки на фона на рамка под формата на сърце. По късно през деня доброволците ще реализират акция с оформяне на пункт "Къща на любовта" пред Военен куб – Пловдив, където ще представят различни игри, а на специално изграден пункт "Нека преброим влюбените двойки за 1 час", те ще снимат влюбените двойки.

В същия ден доброволци от клубовете на БМЧК в Карлово, Куклен, Сопот, Асеновград и Съединение ще проведат АНТИ СПИН акции за раздаване на валентинки, листовки и презервативи по ключови места в тези градове. 

По време на цялата кампания, БМЧК – Пловдив ще разпространи над 1000 безплатни презерватива, 500 валентинки, 500 любовни послания, голямо количество брошури и листовки.

Общинският център по наркотични вещества и Превантивно-информационен център организират инициатива на тема "Отворено писмо за любим човек за всичко недоизказано с дума…" В събитието ще вземат участие ученици от 12 пловдивски училища. Идеята е да се сложи запечатана кутия на видно място във всяко училище. В нея през целия ден учениците ще имат възможност да пускат анонимни писма, написани от тях до свой близък човек. Най-добрите писма ще бъдат публикувани в osnv_plovdiv.alle.bg.

С червени и розови балони и младите пловдивски социалисти ще честият на пловдивчани 14 февруари. Акцията за Деня на любовта и виното ще започне в 11.00 часа пред входа на Централна поща. Към всеки балон те ще прикрепят с панделка лирично послание. Подбрани са фрагменти от любовната лирика на Недялко Йорданов, Евтим Евтимов, Иля Велчев, Пърси Шели.

Любовен маратон за обвързани и необвързани организират за Свети Валентин младежите от Национален алианс за работа с доброволци. За участниците са предвидени много игри и забавления. "Любовни късмети" ще донесат на празнуващите специални изненади. Включилите се в "Среща с непознат" имат шанс да срещнат любовта или поне да изпият едно кафе с нея, а в "Най-смелият печели" ще има предизвикателства, на които никой не може да устои. В играта "Тя и той" пък ще се мери нивото на съвместимост между двойките. За всички участници са осигурени и безплатни презервативи.

Феновете на Трифон Зарезан също няма да останат разочаровани – за тях ще има снимки с "Бъчвата на дядо".  Купонът е утре в Халите - на Главната улица.