Съдят съпруг на ексдепутатка за смърт на пътя

Пореден опит за старт на делото срещу мъжа на Вяра Петрова

Съпругът на бившата депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова- Димитър  ще отговаря за  катастрофата,  при която загина 41-годишният Мирослав Пашов.

Инцидентът е от август 2010 година и повече от три години съдебното следствие не може да тръгне поради  различни причини. По време на последното заседание вещите лица, извършили автотехническата експертиза не се явиха за да дадат показания. Делото се гледа по съкратената процедура без разпит на всички свидетели. 
Димитър Петров е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на Мирослав Пашов. 

Във фаталния ден на пътя Бургас- Созопол на 150 м. след бензиностанция "Пода", Петров , управлявайки лек автомобил марка "Форд", е предприел маневра изпреварване в нарушение на правилата за движение. Автомобилът навлязъл в платното за насрещно движение, при което последвал челен кос удар с насрещно движещия се лек автомобил марка шкода “Фелиция", зад волана на който е бил Мирослав Пашов.
Според прокуратурата Петров е причинил смъртта на Мирослав Пашов, както и средна телесна повреда на друг пътник на задната седалка на лек автомобил марка "Форд".