Джигити оставиха кола без гуми в "Красно село"

В Ямболско роми се гаврят със защитена гориста местност

Тази сутрин автомобил в столичния квартал "Красно село" осъмня без гуми. Това стана ясно от сигнал на жител на квартала, подаден в Нова телевизия.

"За добро утро на горкия човечец му оставиха четири изненади", пише жената. И четирите гуми са откраднати, а на тяхно място са поставени дървени трупчета.

Хората от "Красно село" са възмутени, тъй като подобни инциденти не са рядкост за техния район - това е трети случай на посегателство над автомобили само в рамките на няколко месеца. "Този е най-грандиозен", коментира зрителката, като добавя с горчива ирония: "Родната милиция ни пази", но какво от това?".

Междувременно в телевизията е получен друг сигнал, този път от Ямболско. Местен жител изпратили снимка на "орязаната" местност Ормана - защитена българска местност, намиращата се в землището на Ямбол.

Според сигнала гористата площ, която в своите 7505 дк е дом на различни редки растителни и животински видове, непрекъснато е жертва на набези от местните роми - те "режат, чупят, замърсяват и грабят". "Докога ще им позволяваме?", питат хората. По думите им ромите просто идват, набират си необходимото количество дърва от защитената местност и си тръгват.