На живо: Шествието на карловските защитници превзе Главната

Колоната се отправи към турското консулство в Пловдив (ОБНОВЯВА СЕ)

Футболните фенове, събрали се днес в Пловдив, за да чуят решението на Апелативен съд за карловската Куршум джамия, парализират движението в центъра на града, предава репортер на Plovdivutre.

Решението им бе напълно спонтанно. Шествието пое по бул. "Шести септември", който бе затворен предварително. След това успяха да окупират кръстовището на Чифте баня. За изненада на полицията свиха е по бул. "Цар Борис Обединител" към моста край Водната палат. В момента целият район е блокиран. Колоната продължава към паметника на Съединението.

Колоната им е предвождана от гайдари, летят бомбички и димки, веят се знамена. Множеството е многохилядно, към колоната се присъеднияват постоянно нови и нови хора, предимно младежи, предава нашият репортер.

При площад Съединение колоната зави по посока центъра на Пловдив. "Свобода или смърт" вече оглася Главната улица. Горещо стана край Джумая джамия, обградена от полицейски кордон. Павета и бомбички полетяха към нея, прозорците й са напълно изпочупени.

Крайната точка на шествието ще е турското консулство в града. Районът около сградата, намираща ке край Цар-Симеоновата градина, обаче бе отцепен от полиция. Стотици униформени пазеха на място и протестиращите не бяха допеснати в близост. Това не ги отказа и те поеха към централата на ДПС в града.