Боят настана: Долу ДПС!

Мисия

14-02-2014, 11:51

Снимка:

Пловдив Утре

Автор:

Янаки Григоров

Всичко от Автора

Хиляди на протест в Пловдив, заралии също го подкрепиха

Над 60 старозагорци подкрепят митинга пред пловдивския съд, който върви и в момента, научи Стара Загора Утре! Повече от 2 хиляди пък са събралите се. Карловци, пловдивчани, фенове на Левски, Ботев, Локо, ЦСКА, Берое са тук, за да дадат своята подкрепа на карловци в съдебната им битка с Мюфтийството за собствеността на Куршум Джамия.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов влезе на делото, което започна в Апелативен съд точно в 10 часа. Председателят на Общински съвет Карлово Стойо Карагенски бе категоричен: "Днес сме тук да защитим не само Карлово, но и всеки български град, към който Мюфтийството има претенции".

Огромното множество родолюбци паднаха на колене, за да почетат паметта на загиналите в борбата срещу турското робство. Виждат се транспаранти с надписи: "Ние не желаем чуждото, т.е. онова, щото не е наше, но не желаем да дадем другиму своето", "Работим чисто български и не искаме вече да се водим по нагло извън Българско", "Един народ, една цел - единение чрез истината" и "Смърт за продажниците". Почти всяко второ скандиране пък е „Долу ДПС”! Председателката на сдружението на феновете Ели Ваташка отново напомни за напъните на догановите колонизатори да пренапишат българската история в полза на Османската импрерия.