Станков: Ударих треньора на Гьотеборг заради FUCK OFF

Спорт

14-02-2014, 14:13

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Sportonline.bg

Всичко от Автора

Писаха за Тиджани, че се е махнал от нас, а той беше в Париж по работа, призна треньорът на Локо

Старши треньорът на Локомотив (Пд) Сашо Станков говори пред Sportonline.bg за това как е протекла подготовката на отбора в Испания. Както и за интересни неща, съпътствали контролите на пловдивчани на испанска земя.

- Сашо, доволен ли си от подготовката на отбора в Испания?

- Разбира се. Моето желание бе да срещнем силни отбори, за да може да запълним пълноценно паузата в нашето първенството. Играхме с Днипро, Динамо(Киев), Стяуа, Анжи, Гуанджоу и Гьотеборг. На мача с Анжи се видях с моя колега Гаджиев, който сега е треньор на отбора от Махачкала. С него се засякохме в Криля Советов. Той бе старши треньор, а аз негов помощник. Голяма тръпка за мен бе срещата със световен треньор като Марчело Липи, който води китайския шампион Гуанджоу. Знаеше, че съм бил треньор в Далиен. Поговорихме за треньорската работа. Каквото и да каже такъв класик като него е много ценно.

- Разбра ли Марчело Липи, за твоя прякор Липи?

- (смее се) Е, това не. За мен бе достатъчно, че мой отбор се срещна с негов, макар и в приятелски мач.

- Не каза нищо за инцидентите по време на мача с Гьотеборг?

- Какво да ти кажа. Мачът вървеше нервно. Шведите играеха над ръба на допустимото. Влизаха много остро в единоборствата. Все пак това бе контрола и не исках да имам контузени играчи. Затова излязох по едно време напред и повиших тон. Техният треньор също започна да вика. Аз му казах " тихо". А той ме напсува като ми каза "Fuck Off".

- И ти как реагира?

- Ами как! Веднага след като ме напсува му скочих и го ударих. Ама леко, не можах по-силно. Но след това съжалих за постъпката си. Срещата беше приятелска, но както ти казах заради изострената игра на терена и на нас треньорите не ни издържаха нервите.

- Има ли нови попълнения в отбора?

- На мястото на отишлия в Левски Белаид взехме Тихомир Трифонов който е опитен защитник и смятам,че ще ни свърши работа.

- За Тиджани се говореше, че е напуснал?

- Аз отдавна не обръщам внимание на това, което се пише. В случая с Тиджани момчето бе в Париж, за да изповядва сделка за апартамент. Сега си е при нас. Взехме също така тунизийския халф Намуши, който игра преди време в Рейнджърс.

- Значи пак сте гледали какви чужденци да вземете?

- В Локомотив (Пд) преди да се реши дали да бъде взет някакъв чужденец, гледаме внимателно. И досега не сме се лъгали. В Локо (Пд) има добър усет към чужденцците.

- С две думи  очакваш добър сезон за Локо (Пд)?

- Да, смятам, че използвахме правилно зимната пауза. Отборът е свеж и се чувстваме стабилни за втората част от първенството.