Слагат камери пред всяка дискотека

Животът

14-02-2014, 14:22

Снимка:

Пресцентър на МВР

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Денонощно наблюдение в градове и села

Ръководството на полицията в Пловдив се срещна с кметове от областта.

Бяха изложени проблеми, характерни за районните управления, свързани най-вече с натовареност на състава и недостиг на материално-техническата база. Кметовете изразиха единодушно готовността си да окажат помощ в подпомагането на полицейските служители, за да бъде гарантирано постоянното им присъствие в селата.

Бе разгледана и възможността за изграждане на видеонаблюдение в малките населени места, както и монтирането на видеокамери – като задължително изискване при издаване на разрешения за удължено работно време на дискотеки, ресторанти и други обекти в областта. Разисквани бяха и редица други предложения за подпомагане на полицейските служители при работата им в малките населени места - назначаване на полски пазачи по Закона за опазване на общинската собственост, създаване на съвместни екипи с частните охранителни фирми и използване на извънщатни сътрудници на МВР след влизане в сила на новия закон за МВР.

На срещата присъстваха директорът главен инспектор Пламен Узунов, заместникът му комисар Георги Георгиев, началникът на отдел „Охранителна полиция” главен инспектор Любомир Рашков, началникът на Първо РУП главен инспектор Петър Тодоров и началникът на полицейски участък в Първенец старши инспектор Георги Стоенчев.