Турнир за Купа "Странджа" стартира в Приморско през юни

За всички участници са предвидени, освен Купи и медали, разходки по море и из красивите местности на Странджа планина

От 1-ви до 15 юни в град Приморско се организира детски международен турнир по футбол "Купа Странджа 2014" за деца, родени от 2003-та до 2007 г.  Отборите ще бъдат разделени в различни възрастови групи. Футболните тимове ще бъдат съставени от 5+1 или 6+1 състезатели. 

Към турнира вече се проявява голям интерес. Заявки за участие са подали два руски и един отбор от Казахстан. Очакват се и много български отбори сред които местните Черноморец, Нефтохимик, както и тимове от областта и столицата също да се запишат, особено след като и темата за опазването на природата в Странджа планина стана толкова популярна в последните месеци. Целта на организаторите е турнирът да се превърне в празник за децата, да развие техните футболни умения и да ги запали по най-популярната игра. Идеята е надпреварата да стане традиционна и да разшири както местното, така и международното участие в нея.
Предвидени са много отборни и индивидуални награди за победителите и всички участници, както и разходки по море и из красивите местности на Странджа планина за малките футболисти и техните треньори и ръководители.