44 двойки се венчаха на празника днес в столицата

На тазгодишния "Свети Валентин" сватбите в столицата са близо 3 пъти повече, спрямо миналата година

 44 са двойките, които сключиха граждански брак в "Денят на влюбените" в София.

7 двойки младоженци се венчаха в столичната обредна зала "Триадица", по 4 са двойките в зала "Средец" и в зала "Сердика" , 5 – в зала "Студентска и 3 - в зала "Възраждане".

Най-много влюбени решиха да се врекат във вечна любов в обредната зала "Красно село", където 16 двойки са подали документи, но 2 от сватбите се отлагат за поради ангажименти на младоженците. От ритуалната зала загатват, че на 14 февруари се готвят за 14 сватби, но никога не е сигурно колко от двойките подпишат, докато това не стане факт по време на самата церемония.

На тазгодишния "Свети Валентин" сватбите в столицата са близо 3 пъти повече, спрямо миналата година, когато е имало само 17 тържества. Служителите от Столичния дом за радостни обреди намират причината в това, че традицията се утвърждава с годините и броят на избралите тази дата, за най-важния ден от живота им расте. Освен на Празника на любовта, големият брой тържества през 2014 г. се дължи и на други два фактора. – "Денят на влюбените" през тази година се пада в петък и това е един от дните в седмицата, традиционно изпълнен с много сватби. Съвпадението на числата в дата 14.02.2014г. също оказва влияние при избора на младоженците, защото такива за такива дни от календара също са известни с бума на сватби.