Самотният баща от Деляновци харчел по 2000 лв. в казина

Добрич Лайф

15-02-2014, 11:19

Снимка:

bTV

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Нов бойлер, пералня, два компютъра, лаптоп, телевизор, купища дрехи, огромни количества храна и хиляди левове – това са даренията, получени от Евгени Стефанов, който сам отглежда две от децата си в село Деляновци, съобщава btvnews.bg.

Само за няколко седмици бащата е получил парични помощи в размер на 10 000 лева, твърди самият той. Запознати лица обаче разкриват пред bTV, че в сметката му са постъпили около 80 000 лева.

 Част от тях вече са похарчени в казина в Свищов, обясниха хора от персонала на хазартните заведения. Преди Стефанов проигравал по 10-20 лева на посещение, а в последните две седмици – по 1000-2000 лева, твърдят служителите на казината.

 Според жената на Стефанов, майка на децата му, страстта му към покера започнала преди години. И тя чувала, че често посещава в последно време казината в града. Не била получила обаче нито лев за другите две деца, които двойката има и за които тя сама се грижи.

 Самият баща отрече пред bTV „компрометиращата” го информация да е вярна. Тя била плод на завистливи хора. Иначе първоначално в интервюто той призна, че три пъти е ходил в казина след първия репортаж-сигнал за окаяното състояние на семейството. По-късно обаче се отрече от думите си – бил ходил само в кафенета и закусвални в Свищов.

 Евгени и децата му все още получават по стотици пратки. Служители на фирмата куриер обаче изказаха възмущение от поведението на мъжа – той на място разкъсвал кашоните с нож като избирал от съдържанието им само техниката и парите. Дрехите хвърлял на боклука. На предложение от страна на служителите тези вещи да бъдат споделени с други хора от Деляновци, Евгени отговорил, че няма да даде нищо „на това мръсно село”.

Ненужните дарения все пак отишли за социален дом в село Овча могила. Оттам обаче хората обясниха, че са получили от Евгени само скъсани и негодни за употреба вече обувки и дрехи. Той занесъл даже чувал с използвано и непрано спално бельо. На всичко отгоре поискал да му се състави протокол за дареното, „за да докаже на bTV, че е помогнал на други хора”.