Серия от тежки катастрофи в Пловдивско

Трима в болница с опасност за живота след инциденти на пътя

Шофьор пострада тежко при пътен инцидент днес в село Крушево.

Малко след полунощ в РУП – Първомай е получено съобщение за пътно транспортно произшествие с ранен. На място е установено, че лек автомобил „БМВ” се е блъснал в оградата на частен имот, продължил да се движи по тротоара и ударил отзад лек автомобил „Мерцедес”. В болница с опасност за живота е настанен водачът Т.Й. /20 г./ от Садово. По първоначални данни причините за катастрофата са движение с несъобразена скорост и загуба на контрол.
Час по-късно служителите от районното управление са отработили и друго транспортно произшествие с двама пострадали. То е настъпило при същите обстоятелства на третокласен път от републиканската мрежа между Чирпан и Поповица. Лек автомобил „Опел”, управляван от Р.Н. /31 г./ от Войсил, бил излязъл вляво извън пътя и се преобърнал в нива. В тежко състояние в болница е приет шофьорът. За наблюдение е настанен и пътник на предната седалка, на 28 години от Дълбок извор.
При друг пътен инцидент шофьор бе ранен тежко след катастрофа, която предизвика вчера в Пловдив. Около 18.20 часа на бул. „Свобода” пловдивчанинът А.Г. /67 г./ предприел неправилно изпреварване с лекия си автомобил „Фиат”. По време на маневрата колата навлязла в лентата за насрещно движение и се блъснала челно в лек автомобил „Шкода”, след което отскочила назад и се ударила в изпреварвания лек автомобил „Сеат”. А.Г. е настанен в болница с опасност за живота. За наблюдение е приет и водачът на „Шкода”-та, 58-годишен мъж от Златитрап. На двамата пострадали е взета кръвна проба за алкохол. С дрегер е тествана 36-годишната шофьорката на „Сеат”-а от Пловдив, резултатът е отрицателен. Работата по случая продължават служители от сектор „Пътна полиция” – Пловдив.