Бандитите по селата се изпокриха, престъпността спада

Крими

15-02-2014, 12:50

Снимка:

www.burgas.utre.bg

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Хората са по-спокойни като ни виждат сред тях, коментираха участници в акцията

Спад в престъпността по малките населени места от началото на акцията срещу битовите кражби, отчита бургаското звено на жандармерията. По думите на главен инспектор Ганчо Николаев,  ефектът от акцията на униформените се е видял още в първите дни.

Във всяка една от общините Сунгурларе, Средец, Камено, Средец и Поморие има и задържани лица. Eкипите влизат в населените места  с надисани автомобили, правят се и обходи пеша, като служителите на реда разговарят непрекъснато и  с хората.  До момента не се е налагало да се работи денонощно, а само в оперативното време, обясниха от звеното  в Бургас. След като се обобщят резултатите, ако се наложи ще се прави преразпределение на силите по места, научи Burgasutre

Съвместните полицейски действия с жандармерията за противодействие на битовата престъпност в малките населени места ще продължат  докогато е необходимо, съобщи в студиото на БТВ Светлозар Лазаров. МВР планира  поредица от мерки за борба с битовата престъпност и резултатът  от прилагането им е налице - чрез усилване на полицейското присъствие  постигнахме респект, допълни главният секретар. Данните са сигнал  за това, че МВР върви в правилна посока.  Само за  няколко месеца  вътрешното министерство  увеличи два пъти броя на секретните си сътрудници. По незнайни причини предишното ръководство е лишило МВР  от този ефективен  подход  в борбата с престъпността. 

"С новия закон за МВР ще бъдат регламентирани и  доброволните отряди, които ще съдействат на полицията, особено в населени места, където има недостиг на ресурси. Те ще бъдат много полезни", каза още Лазаров.