Скандално! Турци поискаха половин Бьлгария във Фейсбук

Мисия Пловдив

15-02-2014, 14:33

Снимка:

Facebook

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вьпреки многобройните докладвания от бьлгарски потребители, страницата още не е премахната от Фейсбук.

Същинска буря се разрази във Фейсбук заради нашумялата турска страница Bulgaristan Turk Cumhuriyeti. Корицата й представлява карта на България с обособена част, която носи върху себе си турския флаг. Маркираната като турска част на България пише, че е с население от над 3,6 млн. души, от които 98% са етнически турци.
Страницата е създадена на 10-ти август миналата година и за този период има над 2600 харесвания. Прави впечатление, че страницата е започнала активност от октомври 2013 г., като на една от първите й снимки се вижда окървавен мъж, който според текста над снимката е бил нападнат по време на молитва от расисти.
В турската страница пише, че българите са 7 милиона, но от тях близо половината са турци – 1.5 милиона носят турски имена, но общо са два милиона и половина. В момента тази страница набира членове, които да помогнат за новото, макар и виртуално поробване на България.
Идеята е към Турция да се присъедини Кърджалийско, Странджа, Бургас и цялата област, Варна и цялата област, както и Лудогорието – което е видно от приложената снимка. Страницата редовно се обновява. Има много снимки на Орешарски с турския премиер Реджеп Ердоган. Вьпреки многобройните докладвания от бьлгарски потребители, страницата още не е премахната от Фейсбук.